Zoeken: Uitgebreid zoeken
Selecteer taal:

Categorie


Informatie


Bedrijfsinformatie

Creatiqe Cosmetics :: Historie van Tea Tree Olie

Historie van Tea Tree Olie


Terug naar de natuur:

 Huidverzorging met Australische Tea Tree Olie

 

De naam ‘teatree’ dateert uit 1770, toen de Engelse kapitein James Cook met zijn schip, de ‘H.M.S. Endeavour’, in Botany Bay aan de noordoostkust van Australië belandde. De expeditie werd gefinancierd door de beroemde en bemiddelde botanicus Sir Joseph Banks.  
Banks trof er in de moerassen grote wouden vol bomen met geurende bladeren aan. De mannen hadden al snel ontdekt dat van de gekookte bladeren een heerlijk pittige thee gezet kon worden.
Bij de aboriginals was de medicinale toepassing al duizenden jaren bekend. Het samenstellen van dranken uit de geurige bladeren van de tea-tree stamt zeer  waarschijnlijk van de stam van de Bundjalung aboriginals, die in New South Wales in het noorden van Australië leefden.
De bladeren werden geplet en geweekt alvorens ze als thee werden bereid. Met het aftreksel werden ook wonden, brandwonden en algemene pijn behandeld. Verder werden de geplette bladeren in combinatie met warme leem gebruikt om infecties en huidaandoeningen te bestrijden.

Synthetische middelen en antibiotica bijwerkingen

Het is een bekend gegeven dat de Australische soldaten in de Tweede Wereldoorlog allemaal een flesje teatree olie in hun persoonlijke standaard uitrusting hadden. Na de Tweede Wereldoorlog week de belangstelling door de vloedgolf van synthetische middelen en antibiotica. Nu realiseren medici zich dat antibiotica en synthetische medicijnen door hun bijwerkingen niet altijd geschikt zijn voor kleine kwalen. Het gebruik van teatree olie wereldwijd heeft nu een enorme vlucht genomen. Tegenwoordig wordt de teatree olie gewonnen door een distillatie proces en met bladeren van een teatree plantage. Teatree olie wordt nu verwerkt in een groot aantal cosmetische producten en wordt zelfs gebruikt in airco systemen in grote gebouwen om de lucht microbiologisch te zuiveren.

Huidverzorging

Bij de huidverzorging  wordt Tea Tree bij een veelheid van problemen gebruikt, zoals: acné, schaafwondjes, steenpuisten, kleine brandwondjes, blaren, insectenbeten, puistjes, hoofdluis, roos, dermatitis (huidontsteking), eczeem, jeuk, luieruitslag, gordelroos, splinters en zonneallergie. (zie ook de pagina toepassingen)

Tea tree olie wetenschappelijk erkent

Tea Tree Oil is de essentiële olie die vrijkomt bij het stoom-destillatie-proces van de gedroogde bladeren van de melaleuca alternifolia, waarvan de kiemdodende eigenschappen al in 1925 zijn ontdekt door de vooraanstaande Australische wetenschapper Dr. Arthur Penfold. Het is 12 x sterker dan Fenol (chemisch desinfectans).
Zodoende werd Tea Tree Oil al in de jaren 30 wetenschappelijk erkent als middel voor de behandeling van brand- en snijwonden en infecties. Het wordt sindsdien gebruikt voor zijn antiseptische en wondhelende eigenschappen.  Het werkt effectief tegen bacteriën, gist en schimmel.
De Tea Tree Oil geeft in zijn wijde spectrum van toepassingsmogelijk-heden verbeterende en beschermende effecten.


Het gebruik van Tea Tree Olie in cosmetische producten 

De trend naar natuurlijke producten geeft erg veel kansen voor de cosmetische industrie. Terwijl getracht wordt om een verhoogd productimage te verkrijgen, schieten veel natuurlijke ingrediënten tekort om aan hun hoge verwachtingen te voldoen of om werkelijk een toegevoegde waarde aan de cosmetische producten te geven. In feite kan puur hun aanwezigheid formuleringsproblemen geven zoals instabiliteit, incompatibiliteit en consistentie. Compositie en zuiverheid zijn vaak moeilijk of niet te verkrijgen. 

1e klas farmaceutische kwaliteit

De Tea Tree Olie van Creatiqe is pure geraffineerde 1e klas farmaceutische kwaliteit met een consistente zachte geur. Het gebruik van Tea Tree Olie in cosmetische producten zal voornamelijk voordelen opleveren door de antimicrobiologische eigenschappen en het natuurlijke groene imago. In alle artikelen die Creatiqe heeft ontwikkeld is Tea Tree Olie een belangrijk ingrediënt dat gunstige resultaten geeft en daadwerkelijk  helpt met de verjonging en bescherming van alle soorten huidtypes. 

Creatiqe Tea Tree Olie 

 Natuurlijke huidverzorging met de volgende producten: 

·   Wash & Shower Gel

·   Herbal Shampoo

 ·   Hand & Body Milk

  ·   Natural Skin Cleanser

 ·   After Sun Lotion

·   Daily Face Wash

·   Natural Skin Toner

·   Facial Cream

·   Skin Repair Cream

·   100% Pure Tea Tree Oil

 

Om naar alle producten in de webshop te gaan klik hier

Nu Jij Facebook Twitter MSN Reporter Delicious ekudos Hyves Linked IN Digg.com, Digg it ! Google Reader

Uw mandje


Authenticatie


Nieuwsbrief

31-08-2011

 

Teatree olie is een natuurlijk middel met antiseptische, bacterie dodende, schimmeldodende en antivirale eigenschappen.
 
Het wordt dan ook steeds vaker ingezet bij de behandeling van ziekten (vooral huid- en luchtwegaandoeningen). Tea tree olie wordt al duizenden jaren gebruikt door de aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van australië. Zij hebben hun kennis nooit genoteerd, die werd mondeling doorgegeven in verhalen en liederen, de zogenaamde 'dreamings'. Daarin worden de mythen van het ontstaan van de aarde en de mens verteld, maar ook de kennis van de geneeskunde met teatree olie doorgegeven.
 
Tip: Kinderen weer naar school? Angst voor hoofdluis? Doe preventief een druppeltje tea tree olie in het kuiltje van de nek en achter de oorlellen van uw kind, dit is de weg die hoofdluizen vaak nemen vanaf jas of sjaal.
Toch hoofdluis? Gebruik geen zwaar chemisch middel bij uw kind! U kunt hoofdluis heel goed met een natuurlijk middel als tea tree olie bestrijden. Vermeng 10 druppels tea tree olie met de gebruikelijke hoeveelheid tea tree shampoo van Creatiqe, maak het haar nat, masseer de verrijkte shampoo goed in en laat 10 minuten intrekken. Daarna het haar goed uitspoelen.
 
Met vriendelijke groet,
 
 


Ander nieuws

Uw E-mailadres:
Aanmelden 

MultiSafepay
Copyright © 1999-2012 Kolibri Cosmetica